Nurselin Mutfağı Barbunyalı Pırasa Tarifi, Barbunyalı Pırasa Nasıl Yapılır?
Nurselin Mutfağı Barbunyalı Pırasa Tarifi, Barbunyalı Pırasa Nasıl Yapılır?Barbunyalı Pırasa Tarifi
Malzemeleri:
1 kilo pırasa
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 su bardağı barbunya
2 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı orta bulgur
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Su
Hazırlanışı:
Pırasalar küçük halka halinde, kuru soğanlar ve havuç yemeklik doğranır. Tavaya birkaç kaşık zeytinyağı koyulur ve önce soğanlar kavrulmaya başlanır. Soğanlar fazla ölmeden biber salçası, pırasalar ve havuç katılır. 2 su bardağı kadar su katıldıktan sonra pişmeye bırakılır. Pırasalar yumuşaınca bulgur, tuz ve haşlanmış barbunya ilave edilir. 1 dakika kadar piştikten sonra sıcak servis edilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder