Nurselin Mutfağı Soğan Kebabı Tarifi
Nurselin Mutfağı Soğan Kebabı Tarifi
Soğan Kebabı Tarifi
Soğan Kebabı Malzemeleri:
1,5 kg ceviz büyüklüğünde kuru soğan
İçin İçin;
1 kg kuzu zırh kıyması
Tuz
Sosu İçin;
Yarım çay bardağı nar ekşisi
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
Bir tatlı kaşığı tuz
Soğan Kebabı Hazırlanışı:
Soğanların kabuklarını tamamen soymadan fazla kabuklarından biraz temizleyin. Baş kısımlarını ve altlarını alıp ortasını tamamen ayrılmayacak şekilde bıçakla kesin. İçi için kıymaya tuz ekleyip yoğurun. Soğanların bıçakla açtığınız kısmına kıymalı harcı koyup tepsiye yerleştirin. Sosu için bir kaba nar ekşisi, salça, zeytinyağı , tuz ve suyu koyup karıştırın. Yaptığınız sosu soğanların üzerine döküp 200 derecede fırına vererek pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder