Nurselin Mutfağı Soğan Kebabı Tarifi

Hiç yorum yok :

Nurselin Mutfağı Soğan Kebabı Tarifi
Nurselin Mutfağı Soğan Kebabı Tarifi
Soğan Kebabı Tarifi

Soğan Kebabı Malzemeleri:
1,5 kg ceviz büyüklüğünde kuru soğan
İçin İçin;
1 kg kuzu zırh kıyması
Tuz
Sosu İçin;
Yarım çay bardağı nar ekşisi
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
Bir tatlı kaşığı tuz

Soğan Kebabı Hazırlanışı:
Soğanların kabuklarını tamamen soymadan fazla kabuklarından biraz  temizleyin. Baş kısımlarını ve altlarını alıp ortasını tamamen ayrılmayacak şekilde bıçakla kesin. İçi için kıymaya tuz ekleyip yoğurun. Soğanların bıçakla açtığınız kısmına kıymalı harcı koyup tepsiye yerleştirin. Sosu için bir kaba nar ekşisi, salça, zeytinyağı , tuz ve suyu koyup karıştırın. Yaptığınız sosu soğanların üzerine döküp 200 derecede fırına vererek pişirin.


Nurselin Mutfağı Yoğurtlu Tahinli Kömbe Tarifi, Yoğurtlu Tahinli Kömbe Nasıl Yapılır?

Hiç yorum yok :
Yoğurtlu Tahinli Kömbe TarifiNurselin Mutfağı Yoğurtlu Tahinli Kömbe Tarifi, Yoğurtlu Tahinli Kömbe Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu Tahinli Kömbe Malzemeleri:
Hamuru İçin:
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı tahin
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Muhallebisi İçin:
2,5 su bardağı süt
2,5 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı tahin
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı yoğurt

Yoğurtlu Tahinli Kömbe Hazırlanışı:
Hamuru için süt, kabartma tozu, tahin ve şeker bir kaba koyularak karıştırılır.Un ve sıvı yağ da eklenerek hamur haline getirilir. Hamur 5-10 dakika dinlendirildikten sonra pişireceğiniz hamuru tepsiye her yeri eşit olacak şekilde yerleştirilir. 180 derecelik fırında pişirilir. Muhallebisi için süt, şeker,tahin,un,yoğurt ve nişasta bir tencereye koyulup ocakta çırpıcı veya mikserle karıştırılarak muhallebi haline getirilir. Fırında pişen hamurun üzerine yine her yeri eşit miktarda olacak şekilde muhallebi dökülür ve tekrar fırına verilir. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Yazma Kenarı Oya Modelleri, İğne İşi Oya Örnekleri

Hiç yorum yok :
2016 Yazma Kenarı Oya Modelleri yılında yazmaların ve iğne oyalarını sizlerle paylaştık. Kadınların iğne oyası modelleri arasından en iyilerini seçerek yazmaların kenarlarına işlemeleri çok zaman ve emek gerektirmektedir. Bu nedenle en güzel iğne işi oya modelini ve seçmektedir.
Yazma Kenarı Oya Modelleri, İğne İşi Oya Örnekleri




























Ardanın Mutfağı Ispanak Borani Tarifi - Ispanak Borani Nasıl Yapılır?

Hiç yorum yok :

Ardanın Mutfağı Ispanak Borani Tarifi - Ispanak Borani Nasıl Yapılır?

Ardanın Mutfağı Ispanak Borani Tarifi

Ispanak Borani Tarifi Malzemeleri:
1 kg ıspanak
1 adet orta boy soğan - rende
2 diş sarımsak – ince kıyılmış
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
Üzeri için;
1 avuç dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam pul biber
1 tutam toz kırmızı biber
Ispanak Borani Tarifi Hazırlanışı:
Geniş bir tavaya zeytinyağını ekleyin, yağ ısındıktan sonra soğan ve sarımsağı renk alana kadar soteleyin. Ardından ıspanakları ekleyin ve sönünceye kadar soteleyin. Ispanaklar piştikten sonra bir kaba alın üzerine yoğurdu ekleyin ve iyice karıştırıp servis tabağına alın. Küçük bir tavada dolmalık fıstıkları hafif renk alıncaya kadar kavurun ve kenara alın. Bir sos tenceresine tereyağını alıp eritin üzerine pul biber, toz kırmızı biber ekleyip yağı iyice kızdırın. Yağ hazır olunca ıspanak boraninin üzerine dökün kavurduğunuz fıstıkları da serpip servis edin.


Nurselin Mutfağı Barbunyalı Pırasa Tarifi, Barbunyalı Pırasa Nasıl Yapılır?

Hiç yorum yok :
Nurselin Mutfağı Barbunyalı Pırasa Tarifi, Barbunyalı Pırasa Nasıl Yapılır?
Barbunyalı Pırasa Tarifi
Malzemeleri:
1 kilo pırasa
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 su bardağı barbunya
2 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı orta bulgur
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Su
Hazırlanışı:
Pırasalar küçük halka halinde, kuru soğanlar ve havuç yemeklik doğranır. Tavaya birkaç kaşık zeytinyağı koyulur ve önce soğanlar kavrulmaya başlanır. Soğanlar fazla ölmeden biber salçası, pırasalar ve havuç katılır. 2 su bardağı kadar su katıldıktan sonra pişmeye bırakılır. Pırasalar yumuşaınca bulgur, tuz ve haşlanmış barbunya ilave edilir. 1 dakika kadar piştikten sonra sıcak servis edilir.