Nurselin Mutfağı Reyhan Şerbeti Tarifi, Reyhan Şerbeti Nasıl Yapılır

Hiç yorum yok :

Reyhan Şerbeti Tarifi

Malzemeleri:
Yarım demet taze reyhan
2 su bardağı toz şeker
10 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon tuzu

Hazırlanışı:
Sıcak suyun içine toz şeker ve limon tuzu atılıp karıştırılır. En son reyhanlar eklenip karıştırılan şerbet demlenmeye bırakılır. Reyhan şerbeti soğuk olarak servis edilir.

Nurselin Mutfağı Lahmacun Tarifi

Hiç yorum yok :


Lahmacun Tarifi
Lahmacun Tarifi Nurselin Mutfağı
Lahmacun Tarifi Malzemeler:
HAMURU İÇİN:
1 kg un
1 çay kaşığı tuz
Su
İÇ HARCI İÇİN:
Yarım kg az yağlı Dana kıyma
8 Adet Domates
3 Adet kuru soğan
6 Diş Sarımsak
1 Demet Maydanoz
4 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı:
Hamuru için1 kg un yoğurma kabına alınır, üzerine tuz ilave edilir. Kontrollü olarak ılık su ilave eklenerek yoğrulur, 15 dakika dinlenmeye bırakılır. İç harçı için 3 adet kuru soğan ve 6 diş sarımsak ince ince kıyılır , 8 adet domates küp küp doğranır ve suyu süzülür. Süzülen domateslerin üzerine, soğan ve sarımsaklar ilave edilir. İnce kıyılmış maydanoz, yarım kg az yağlı dana kıyma, 4 yemek kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 su bardağı sıvıyağ karıştırılır ve yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler çıkarlır, tabak büyüklüğünde açılan hamurların üzerine iç harç konularak 200 dereceye ayarlanmış fırına verilir.

Ardanın Mutfağı Armutlu Crumble Tarifi

Hiç yorum yok :
Ardanın Mutfağı Armutlu Crumble TarifiArdanın Mutfağı Armutlu Crumble Tarifi
,
Armutlu Crumble Tarifi
Armutlu Crumble Tarifi Malzemeleri:
2 yemek kaşığı tereyağı
6 adet armut
1 su bardağı esmer şeker
Crumble hamuru için;
400 gr un
100 gr badem tozu
100 gr toz şeker
250 gr tereyağı – soğuk
1 adet limon kabuğu rendesi
Armutlu Crumble Tarifi Hazırlanışı:
Armutları küp doğrayın. Tereyağını tavada eritin ve armutları ekleyip bir tur çevirdikten sonra şekeri ekleyin. Armutlar şekerle beraber biraz renk alınca kenara alın, tamamen pişirmeyin. Crumble için, tüm malzemeleri stand mikseri veya elinizle kum gibi oluncaya kadar ufalayın. Armutlu harcı fırın kabına alın, üzerine crumblın hepsini serpiştirin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.